تحلیلی بر روند تحولات قیمتی در بازار/ چرا قیمت سکه و طلا این روزها پایین می‌آید؟
بورس و اوراق بهادار، بازاریابی داخلی و خارجی، اقتصادی، مدیریت، بازرگانی، قوانین امور گمرکی
تبلیغات
آموزش تخصصی بازار مالی (بورس و اوراق بهادار - فارکس - طلا - بورس کالا - بورس نفت - بورس های بین المللی و....) بصورت کاملا" خصوصی و یا غیر خصوصی سئوالات و یا تقاضای خود را به آدرس hm.nazari20@gmail.com و یا hm.nazari20@yahoo.com ارسال کنید
تحلیلی بر روند تحولات قیمتی در بازار/ چرا قیمت سکه و طلا این روزها پایین می‌آید؟
پنج شنبه 13 تير 1392 ساعت 3:4 | بازدید : 1122 | نویسنده : حمید | ( نظرات )

قیمت هر انس طلا، در مرحله‌ی اول، به 1253 دلار کاهش یافته و طی روزهای اخیر، قیمت هر اونس طلا به 1225 دلار رسیده است. این رقم بیانگر کاهش 275 دلاری هر انس طلا در طی دو مرحله بوده است.

 

البته علت کاهش قیمت‌ فلزات گران‌بها در ایران، علاوه بر ریشه‌های خارجی، ریشه‌ی داخلی نیز دارد؛ زیرا بهبود شرایط اقتصادی و رونق بیشتر بازارهای تولیدی، جایگاه بازار فلزات قیمتی را کساد می­کند و دارندگان این گونه فلزات گران‌بها، برای خارج کردن اموالشان از این بازار، به صورت گسترده، به سمت فروش می‌روند. همچنین انتخابات ریاست‌جمهوری در ایران و انتظارات مربوط به بهبود شرایط اقتصادی، در کنار کاهش قیمت جهانی طلا، در کاهش قیمت فلزات گران‌بها بی‌تأثیر نبوده و حتی باعث افزایش حدود 15درصدی ارزش پول ملی طی هفته‌های اخیر نیز شده است.

 

بعد از افزایش قیمت طلا طی چندین سال متوالی، که باعث شد قیمت هر انس طلا به مرز 1600 دلار نیز برسد، آنچه روند کاهش قیمت جهانی طلا را تسریع کرده عبارت است از انتشار گزارش‌های فدرال رزرو در مورد بهبود شاخص‌های اقتصادی در آمریکا، عرضه‌ی اوراق مشارکت در بانک‌ها و مؤسسات مالی سرمایه‌گذاری در عرصه‌ی بین‌المللی و گزارش بهبود در شرایط اشتغال در آمریکا. این موارد از جمله عوامل اصلی کاهش ارزش جهانی طلا طی روزهای گذشته به حساب می‌آید، زیرا عواملی که باعث خوش‌بینی سرمایه‌گذاران نسبت به بخش واقعی اقتصاد می‌شود، سرمایه را از بخش سوداگری به بخش واقعی سوق خواهد داد و باعث کاهش تقاضا و کاهش قیمت در بازارهای غیرتولیدی می‌شود.

 

بنابراین شکل‌گیری بحران اقتصادی و مالی در آمریکا از 2001 تا 2008 و اعمال سیاست‌های انبساطی پولی، به منظور کاهش تبعات رکود، نقش مهمی در افزایش قیمت‌های چند سال اخیر فلزات گران‌بها داشته است و هر گونه تغییر نگرش نسبت به تغییر سیاست‌های پولی در آمریکا باز هم می‌تواند نقش مهمی در کنار سایر شرایط سیاسی و اقتصادی بین‌المللی، در افزایش یا کاهش قیمت فلزات گران‌بها، چه در زمان حال و چه در زمان آتی، داشته باشد.

 

 

 

البته دو دیدگاه‌ مختلف در مورد روند تحولات قیمتی بازار فلزات گران‌بها در آینده وجود دارد:

 

1. در میان حامیان افزایش قیمت‌ها در این بازار، برخی معتقدند قیمت طلا به نرخ سابق 1600 دلار در هر اونس بازخواهد گشت. این دسته از کارشناسان، ادامه‌ی اجرای سیاست‌های انبساطی پولی از سوی فدرال رزرو آمریکا را عامل اصلی افزایش قیمت طلا در آینده عنوان می‌کنند.

 

2. در مقابل، برخی کارشناسان، کاهش رشد اقتصادی آمریکا و کاهش نگرانی‌ها نسبت به وضعیت سیاسی خاور‌میانه و کره‌ی شمالی را مجموعه‌ی عواملی می‌دانند که باعث کاهش قیمت طلا خواهد شد. به علاوه، افزایش نگرانی‌ها نسبت به پایان زودهنگام برنامه‌ی محرک پولی آمریکا، به عنوان طرح محرکه‌ی اقتصادی آمریکا تا اواسط سال 2014 و کاهش رشد اقتصادی چین، موجب کاهش شدید قیمت طلا در هفته‌های اخیر شده است. همچنین هم‌زمان شدن موارد مذکور با تسویه‌حساب‌های بورس‌بازان بین‌المللی، تسویه‌حساب‌های بانک‌ها با صندوق‌ها، بانک‌ها با بورس‌ها و بانک‌ها با بانک‌ها در سطح بین‌المللی، بر کاهش شدید قیمت‌های جهانی طلا دامن زده است.

 

بنابراین نبودن تقاضای قوی و ادامه‌ی تردیدها نسبت به آینده‌ی بازار، منجر به کاهش بیشتر قیمت اونس طلا شده است؛ به طوری که مؤسسه‌ی «HSBC» با توجه به پایان قریب‌الوقوع طرح محرکه‌ی اقتصادی آمریکا و کاهش رشد اقتصادی چین، پیش‌بینی خود از بهای طلا در سال 2013 و 2014 را کاهش داده است.

 

تام کندال، دبیر بخش فلزات گران‌بهای مؤسسه‌ی کردیت سوئیس، تأکید کرده است که با توجه به روند نزولی قیمت طلا و سایر فلزات گران‌بها در بازارهای بین‌المللی، احتمال افت شدید قیمت طلا به سطح پیش از سال 2008 میلادی وجود دارد. وی در ادامه تصریح کرده است که با توجه به تصمیم احتمالی فدرال رزرو آمریکا برای متوقف کردن برنامه‌ی محرک پولی تا اواسط سال 2014 میلادی، قیمت جهانی طلا نیز به زودی به سطح قیمت‌های پیش از آغاز اجرای سیاست‌های انبساطی پولی در آمریکا بازخواهد گشت.


|
امتیاز مطلب : 1
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1


مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








تبلیغات
آموزش تخصصی بازار مالی (بورس و اوراق بهادار - فارکس - طلا - بورس کالا - بورس نفت - بورس های بین المللی و....) بصورت کاملا" خصوصی و یا غیر خصوصی سئوالات و یا تقاضای خود را به آدرس hm.nazari20@gmail.com و یا hm.nazari20@yahoo.com ارسال کنید
منوی کاربری


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
موضوعات
نویسندگان
نظر سنجی

چه مطالبی را با توجه به اینکه وبلاگ اموزشی است نیاز است بیشتر به آن بپردازیم متشکرم

آرشیو مطالب
آخرین مطالب
خبرنامه
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



دیگر موارد
آمار وب سایت

آمار مطالب

:: کل مطالب : 891
:: کل نظرات : 0

آمار کاربران

:: افراد آنلاین : 1
:: تعداد اعضا : 109

کاربران آنلاین


آمار بازدید

:: بازدید امروز : 1398
:: باردید دیروز : 1624
:: بازدید هفته : 3914
:: بازدید ماه : 4475
:: بازدید سال : 4475
:: بازدید کلی : 183039